Välkommen
     Klicka för att komma till de engelska sidorna.
     

 

Överföring av videoband till DVD/USB eller extern hårddisk.

Digitalisera – låt dina gamla band få nytt liv!

Aktuellt: Det går bra att lämna filmer och bilder i 
trädgården för att undvika direktkontakt. Jag kan sedan ladda upp på Dropbox och skicka en länk för nedladdning. Denna metod belastar inte det egna Dropboxkontot. Upphämtning kan ske vid ett senare tillfälle eller via trädgården.

Jag konverterar VHS, Super VHS/Super VHS-C (JVC SR-S388), Video 8 (Sony GV-D800E), High 8 (Sony EV-C2000E), Digital 8, DV (Sony HVR-M15AE), MiniDV, Super 8 utan ljud samt HDV (Sony HVR-M15AE) till digital form. Överför sedan till DVD-skivor, USB-minne eller extern hårddisk. För mycket stor datamängd bör hårddisk användas. En hårddisk med 3 TB kapacitet kostar ca 1200 kr och rymmer ca 250 HD-filmtimmar med ursprunglig kvalitet. Men i normalfallet går det utmärkt med DVD eller USB-minne. DVD används om kunden så önskar, men tiden har väl sprungit från det mediet en aning. Enklast och mest praktiskt är USB-minnen som jag tillhandahåller utan prispåslag. Även överföring via nätet (Dropbox) är populärt.

En fördel förutom tillgängligheten är att åldrandet stoppas, ett stort problem för magnetiska band. Även den rent praktiska hanteringen av filmerna underlättas genom att framspolningen är så snabb och exakt. Dessutom kan skivorna kopieras med helt bibehållen kvalitet, alltså en perfekt present eller julklapp. Filmerna spelas upp i vanliga  persondatorer och med fördel om datorn är ansluten till en TV.

 

Priset per påbörjad timme speltid är 50 kr vilket också är minimikostnad per band. Kostnaden för överföring från Super 8 är 20 kr/min. Varje bildruta skannas för sig vilket ger en speciellt bra bildkvalitet. Observera, ej ljud till Super 8.

https://www.dropbox.com/s/xn33nue8fno30ow/Perforering.jpg?dl=0

Via denna länk kan man se hur perforeringen av Super 8 ser ut. Skannern accepterar endast denna perforering.
 

Portokostnaden betalas av kunden. Varje DVD-skiva kostar 30 kr. Normalt används dock USB-minne som lagring, endast kostnad för själva minnet då. 


Ingen startavgift.

 

Adressen är Vadstenagatan 15 Göteborg (länk till karta). Andra hämt- och leveransställen är Täby, Norrköping och Uddevalla. Många skickar sina bilder och filmer via post. I de fallen får kunderna normalt tillgång till en Dropboxmapp för snabb retur av färdigt digitalt material.

 

Martin Steisner Film och Musikproduktion

Vadstenagatan 15
418 71 Göteborg
Mobil +46 708-990629
steisner@telia.com
www.steisner.se
Skype: martin.steisner
youtube.com/c/MartinSteisner

Länk till Martin Steisner Film och Musikproduktion

 

Super8

 

Kundkommentarer: "Jag är mycket nöjd med digitaliseringen av mina gamla diabilder och Super 8 filmer och att jag varmt rekommenderar Martin Steisner."
Sven-Göran Juntti
Älvsjö

       
 
 

 

 

  

Webbmaster: Martin Steisner.